Eerste steenlegging Bid- en Gedenkhuisje

BIG Actueel

Vrijdag 8 juli zal de symbolische eerste steen gelegd worden voor het bid- en gedenkhuisje in het Gedenkpark Huissen-stad (oude begraafplaats). De eerste steen zal om 14:00 gelegd worden door aalmoezenier Crolla.

Het bid- en gedenkhuisje is een initiatief van Stichting Gedenkpark Huissen-stad. De locatie is dezelfde als waar vroeger het knekelhuisje stond.

Sjoerd Wannet (voorzitter Stichting Gedenkpark Huissen-stad): Onze vrijwilligers zijn al weken bezig met de constructie van het bid- en gedenkhuisje. Aalmoezenier Crolla heeft in het verleden veel betekend voor het Gedenkpark Huissen-stad, het is dan ook niet meer dan logisch dat de eerste steen door hem wordt gelegd.

Het bid- en gedenkhuisje is een bedoeld als rustplek waar ook een kaarsje opgestoken kan worden. Het gedenkpark, met zijn vele monumenten, begint steeds meer een plek van bezinning te worden waar een bid- en gedenkhuisje zeker op zijn plek is.

Henk Eerden (Begeleider bouw bid- en gedenkhuisje): Zonder de hulp van de vele vrijwilligers was het niet mogelijk geweest dit bid- en gedenkhuisje te bouwen. Ook danken wij de vele sponsors die ons met geld of met materialen tegemoet zijn gekomen.

De verwachting is dat voor Allerheiligen/Allerzielen het bid- en gedenkhuisje af is en open voor bezoekers.

BIGEerste steenlegging Bid- en Gedenkhuisje