Allerheiligen/Allerzielen: Zegening van de graven

BIG Actueel

Op zondag 4 november 2018 zal er voor de achtste keer, tijdens Allerheiligen, de zegening van de graven plaats vinden op de begraafplaats Huissen-stad.

Al acht jaar lang worden de graven tijdens Allerheiligen/Allerzielen gezegend door de pastoor van Huissen. Ook dit jaar zal pastoor Peters voorgaan in het zegenen van de graven.

Dit jaar zal de zegening van de graven een halfuur later beginnen dan gebruikelijk; om 12:30. Dan komt pastoor Peters naar de begraafplaats Huissen-stad. Eenmaal op de begraafplaats wordt er een gebed uitgesproken en de graven gezegend. Daarna is er voor iedereen de mogelijkheid de overledenen te herdenken of een moment van bezinning te zoeken. Torkest zorgt voor de muzikale begeleiding.

Met deze traditie wordt de begraafplaats Huissen-stad, samen met de monumenten, steeds meer een gedenkpark waar iedereen in de hectiek van de dag even een moment van bezinning kan zoeken.

Het staat iedereen vrij om met Allerheiligen (4 november 2018) om 12:30 uur aan te sluiten om samen de overledenen te herdenken op de begraafplaats Huissen-stad.

BIGAllerheiligen/Allerzielen: Zegening van de graven